joi, 23 octombrie 2014

Proiect “Şi NOI putem – inserţie socio-profesională prin instrumentele economiei sociale”




Miercuri 22 octombrie 2014, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud, doamna Otilia RÂPAN a participat la Conferinţa de lansare a proiectului “Şi NOI putem – inserţie socio-profesională prin instrumentele economiei sociale”, proiect cofinanţat din FSE care propune un pachet integrat de măsuri menite să determine creşterea capacităţii de inserţie socio-profesională a unui număr de 80 de persoane care au părăsit timpuriu şcoala şi crearea a 24 noi locuri de muncă în cadrul a 6 structuri ale economiei sociale. Invitaţia la conferinţă a venit din partea Centrului Creştin de Reintegrare Socială ONISIM.

vineri, 17 octombrie 2014

Workshop – “SPO – PERFORMANTA SI CALITATE IN SERVICII”



In perioada 15 – 17 octombrie 2014 a avut loc la Zalau sesiunea de instruire organizata in cadrul proiectului ID102732  cu titlul “SPO – PERFORMANTA SI CALITATE IN SERVICII” implementat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, in perteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Alba, Fundatia pentru Dezvoltare Sociala si Economica Zalau, Vecom SRL si Fondazione Castellini din Italia. La aceasta sesiune au participat doamna Otilia Râpan, director executiv si domnul  Cristian Petri, sef serviciu.

luni, 13 octombrie 2014

Reintegrarea sociala a fostilor detinuti, calea catre o comunitate mai sigura

In data de 13 octombrie 2014, la Centrul de Reintegrare Sociala ONISIM Bistrita, a avut loc activitatea interactiva cu tema “Reintegrarea sociala a fostilor detinuti, calea catre o comunitate mai sigura”, la care a participat directorul executiv al A.J.O.F.M. Bistrita – Nasaud, doamna Otilia Rapan.
Evenimentul organizat de Penitenciarul Bistrita face parte din Campania nationala de sensibilizare a opiniei publice privind problematica reintegrarii sociale a detinutilor si are drept scop constientizarea, de catre opinia publica, a importantei reintegrarii sociale a fostilor detinuti, ca premise esentiala in cresterea gradului de siguranta comunitara.




miercuri, 1 octombrie 2014

Finalizare curs ,,Competente Anteprenoriale" proiect ID 128760

AJOFM Bistrita-Năsăud, care derulează proiectul ”Măsuri inovative şi flexibile pentru combaterea şomajului prin utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicării”, vă informează că a fost finalizat primul curs organizat în cadrul proiectului, cel de competente antreprenoriale – initierea si dezvoltarea unei afaceri.
Beneficiare ale cursului pentru mediul rural (Galatii Bistritei si Dipsa) organizat la Dipsa, care a avut o durată de 160 de ore, sunt 20 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sau someri.
Cei care au finalizat cursul vor primi diplomă certificată de Ministerul Muncii, o subventie în bani si vor beneficia de tutoraj în demersul de căutare a unui loc de muncă, precum si de consultantă în deschiderea unei afaceri.
În perioada urmatoare se vor încheia si celelalte cursuri începute în cadrul acestui proiect: limba engleză si contabilitate asistată PC.