luni, 18 mai 2015

Conferinta de lansare a Proiectului "Sprijinirea tinerilor prin promovarea uceniciei ID: 155294"



     În perioada 12 – 15 mai 2015, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a organizat la Sibiu, Conferinţa de lansare a proiectului “Sprijinirea tinerilor prin promovarea uceniciei ID: 155294”.Obiectivul principal al proiectului este cresterea capacitatii SPO de a implementa masuri active pentru tineri pe baza promovarii unui model de ucenicie la locul de munca, drept modalitate de integrare a acestora pe piata muncii. Obiectivul general al proiectului se circumscrie obiectivului general POSDRU, urmarind asigurarea de oportunitati sporite de ocupare pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusive a tinerilor care apeleaza la serviciile publice de ocupare.Obiectivele specific ale proiectului sunt:·        Analiza problemelor specifice cu care se confrunta tinerii in integrarea pe piata muncii si a bunelor practici internationale implementate in domeniul masurilor active de ocupare dedicate acestora;
·        Dezvoltarea si implementarea de actiuni transnationale inovatoare din sfera masurilor active de ocupare pentru tineri;
·        Definirea de noi modalitati de implicare a angajatorilor in actiuni menite sa faciliteze integrarea tinerilor pe piata muncii;
·        Imbunatatirea modalitatilor de aplicare in practica a prevederilor legii uceniciei;
·        Stimularea implicarii si participarii tuturor partilor interesate din teritoriu.
Din partea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud a participat doamna director executiv, Otilia RÂPAN.   





luni, 4 mai 2015

Evenimente interactive cu implicare a A.J.O.F.M.Bistriţa – Năsăud - „Zilele SPUNE SPO”


În perioada 4 – 7 mai 2015, personalul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud , împreună cu o parte din şomerii înregistraţi în evidenţele agenţiei şi cu angajatori din judeţul Bistriţa – Năsăud, participă la un eveniment interactiv, Zilele SPUNE SPO, cuprins în cadrul proiectului „SPUNE - SPO 82/2020, Servicii Publice Unitare, Necesare şi Eficiente”. În acest proiect Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud este partener.
În cadrul Zilelor SPUNE SPO, se prezintă practic şi detaliat publicului, platforma online a proiectului http://www.spunespo.ro/, cum funcţionează aceasta şi care va fi rolul ei. Proiectul îşi propune ca această platformă să poată fi folosită ca un instrument de informare şi consiliere pentru orice persoană aflata în căutarea unui loc de muncă.
Vizitatorii evenimentului pot participa la workshopurile de consiliere şi informare, pot interacţiona direct cu angajatorii prezenţi la standurile de prezentare, iar în cabina SPUNE SPO îşi pot spune deschis opinia despre piaţa forţei de muncă.
Evenimentul din Bistrița găzduit de Hotel Diana, Calea Moldovei, nr. 80, deschide seria de evenimente interactive „Zilele SPUNE SPO” care se vor  desfăşura în judeţele Bistrița-Năsăud, Arad, Timiș și Caraș-Severin.

Otilia Râpan

Director Executiv