joi, 17 aprilie 2014

INFORMARE IN RANDUL PERSOANELOR PRIVATE DE LIBERTATE

            In baza protocolului de  colaborare incheiat intre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita – Nasaud  si Penitectiarul Bistrita, astazi 17 aprilie 2014 a avut loc la Penitenciarul Bistrita o actiune de informare in randul persoanelor private de libertate, cu privire la programele de formare profesionala organizate de catre agentie, locurile de munca vacante la nivelul judetului Bistrita – Nasaud  si conditiile de ocupare a posturilor disponibile in acest moment pe piata muncii. Din partea AJOFM B-N a participat doamna Tamasoi Moisil Valeria.
           Acordarea sansei de reintegrare in societate si pe piata muncii a persoanelor care au fost private de libertate este necesara, intr-o societate bazata pe respectarea drepturilor omului. Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si a Persoanelor Varstnice a realizat un parteneriat national cu Administratia Nationala a Penitenciarelor pentru reintegrarea in societate a detinutilor si fostilor detinuti.
Prin Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca cu modificarile si completarile ulterioare se prevede ca serviciile de formare profesionala se se acorde gratuit si persoanelor care executa o pedeapsa privativa de libertate si care mai au de executat cel mult 9 luni pana la ultima zi de executare a pedepsei. In acest sens, se desfasoara acum la Penitenciarul Bistrita un curs de “lucrator in cultura plantelor” cu 20 de persoane private de libertate.
          Colaborarea dintre AJOFM B-N si Penitenciarul Bistrita a inceput din anul 1998. In perioada 2010 – 2013 s-au organizat 5 programe de formare profesionala pentru persoanele private de libertate in meseriile de dulghr-tamplar-parchetar; lucrator in structuri pentru constructii, lucrator in cultura plantelor.
La intalnirea de astazi au participat 60 de persoane private de libertate. 




Director executiv,

Otilia RÂPAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu