marți, 9 septembrie 2014

Intalnirea Regionala EURES

Timp de doua zile, pe 4 si 5 septembrie, Sibiul a fost gazda unui eveniment important pe piata muncii din Romania si anume Intalnirea Regionala EURES, Reteaua Serviciilor Publice de Ocupare Europene.
Evenimentul a fost adresat celor 12 agentii judetene pentru ocuparea fortei de munca din regiunile nord-vest si centru ale tarii si a fost organizat de catre ANOFM, Directia Relatii Internationale, EURES si Mediere, cu participarea doamnei Camelia Mihalcea, manager EURES Romania. 
Obiectivul principal al evenimentului l-a constituit informarea directorilor executivi si a consilierilor EURES din cadrul AJOFM-urilor cu privire la reforma EURES si ceea ce ea va aduce nou incepand cu anul 2015 in activitatea EURES  din tara. Totodata, la intalnire au  participat parteneri EURES din Austria, Germania, Olanda si Ungaria (omologii managerului EURES si a consilierilor EURES din Romania), pentru a identifica noi oportunitati de cooperare in special pe proiecte de recrutare forta de munca din Romania.
Pentru anul 2015, EURES Romania si-a propus sa organizeze, cu ajutorul partenerilor straini, selectii de personal pe domeniile agricol, medical, hotelier, petrol si gaze, pentru lucratori in tehnologia sudarii, pentru lucratori profil inginerie. Ca noutate, prin EURES Olanda se vor oferi locuri de munca sezoniere in agricultura, locuri de munca in industrie pentru sudori si pentru ingineri pe domenii specifice.
Din partea AJOFM Bistrita – Nasaud au participat la aceasta intalnire doamna director executiv Otilia Rapan si consilierul EURES al agentiei.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu