In
perioada 11.04.2016 – 31.08.2016 s-a desfasurat prin Centrul de Formare
Profesionala Bistrita un curs de “bucatar”. La acest program de formare
profesionala de “calificare” au fost inscrise 23 de persoane, 20 dintre acestea
beneficiind de gratuitate fiind persoane aflate in cautarea unui loc de munca (
someri indemnizati si neindemnizati) inregistrate la AJOFM Bistrita – Nasaud. Cursul a cuprins un numar de 720 ore
de pregatire, din care pentru teorie au fost alocate 240 de ore, iar pentru
practica 480 de ore.
Competentele dobandite in urma
absolvirii acestui program de calificare sunt:
1. Pregătirea antreurilor calde şi reci
2. Pregătirea fripturilor
3. Pregătirea
gustărilor calde şi reci
4. Pregătirea
mâncărurilor din carne
5. Pregătirea
mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase
6. Pregătirea
preparatelor lichide
7. Prepararea dulciurilor
(deserturilor)
8. Prepararea
fondurilor glace
9. Prepararea
mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
10. Realizarea
acţiunilor de supervizare şi control
11. Realizarea
aluaturilor de bază
12. Realizarea
salatelor
13. Realizarea sosurilor
14. Comunicarea la locul de muncă
15. Desfăşurarea muncii în echipă
16. Aprovizionarea cu
materii prime şi auxiliare a locului de muncă
17. Asigurarea
condiţiilor igienico-sanitare
18. Organizarea
cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
19. Prevenirea
poluării mediului
20. Întocmirea
documentelor specifice
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu