miercuri, 5 decembrie 2012

Comunicat de presa 27.11.2012

                                      
 COMUNICAT DE PRESA


In perioada 14 – 24 noiembrie 2012, s-a desfasurat la Malaga, Spania, prima sesiune de practica pentru Programul Tehnician Formare adresat specialistilor in formarea profesionala a somerilor,  din cadrul proiectului ECOP – Educatie continua orientata spre performanta. Proiectul ECOP urmareste specializarea si perfectionarea personalului propriu din cadrul ANOFM implicat in activitatea de formare profesionala.
In acest sens, 22 de persoane din Centrele proprii de Formare Profesionala sau din cadrul Centrelor Regionale de Formare Profesionala a Adultilor subordonate ANOFM, au parcurs initial partea teoretica a programului ( material de curs si teste obligatorii pe platforma online), urmand ca acum in luna noiembrie, sa treaca la partea practica a programului.
Din partea Centrului de Formare Profesionala Bistrita subordonat AJOFM B-N au participat la Programul Tehnician Formare  doua persoane. Alaturi de acest program, in cursul anului 2012  s-au  desfasurat alte doua programe, cel de Formator Ocupational si cel de Manager Formare astfel incat, toti cei 7 reprezentanti ai CFP Bistrita au fost cuprinsi la instruire in acest an.
Se urmareste ca formarea profesionala a adultilor sa abordeze serviciile si activitatile care se pot adresa persoanelor de toate varstele si aflate in toate etapele vietii, pentru a ajuta in privinta alegerilor personale, educationale sau profesionale si in dezvoltarea lor profesionala. Este acea parte a serviciilor adresate somerilor , indreptata catre dezvoltarea potentialului acestora in functie de cerintele pietei muncii si care in final se indreapta catre angajare.                                               
                                                                       























   Director executiv,                                                                                 Intocmit, 
                                                                                                                                                
     Otilia RÂPAN                                                                Adina PREDA  – consilier EURES

       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu