marți, 11 decembrie 2012

Conferinta de inchidere a Proiectului “Parcursuri integrate pentru calificarea profesională și plasarea la locul de muncă în sectorul turistic”

Bună ziua
          Stimați invitați, azi, 7 decembrie 2012, participăm împreună la închiderea proiectului “Parcursuri integrate pentru calificarea profesională și plasarea la locul de muncă în sectorul turistic”.
          Proiect European , în valoare de 1.682.807,00 lei , având ca beneficiar  AJOFM Bistrița Năsăud, în parteneriat cu Centrul de Consultanță și studii Europene Galați și partenerul Transnațional  SIDA ITALIA.  Contractul de finanțare a fost semnat în data de 17.12.2010 iar data de demarare a proiectului a fost stabilită a fi 3.01.2011. Este primul proiect european cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  finalizat de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud.
          Obiectivul general al proiectului a constat în facilitarea accesului pe piața muncii a șomerilor din județul Bistrița Năsăud , în vederea creșterii ratei de ocupare pentru regiunea Nord-Vest a țării. Deoarece , marea provocare a turismului este de a fi competitiv dar și durabil , recunoscând că pe termen lung competitivitatea depinde de durabilitate, proiectul a prevăzut un program formativ integrat , concentrat pe resursele umane de care sectorul are nevoie pentru dezvoltare.
          În această perioadă s-au desfășurat programe de formare profesională în sectorul turistic și anume: bucătar, ospătar, cameristă, limba engleză, informatică dar și marketing turistic  și ospitalitate, inspector resurse umane . Au beneficiat de informare și consiliere 507 persoane , din care 323 au urmat un program de formare profesională. În cadrul ultimei statistici 133 de persoane și-au găsit un loc de muncă după finalizarea cursurilor din cadrul proiectului.
          În acest trimestru de implementare , am întocmit și procedura de obținere a fondurilor de la ANOFM București pentru acordarea subvențiilor prevăzute la începutul proiectului pentru persoanele din grupul țintă , cuantumul acestora fiind calculat direct proporțional cu prezența la orele de curs.
          Această procedură internă  a fost realizată de către echipa de management cu sprijinul altor experți din proiect. Subvenția acordată fiecărui beneficiar , cu respectarea criteriilor de eligibilitate, a fost calculată și va fi în continuare ( până la acordarea tuturor subvențiilor cuvenite), în cuantum de :
-         400 lei /persoană  pentru participanții la cursurile de formare cu durata cuprinsă între 1-2 săptămâni.
-         700 lei /  persoană pentru participanții la cursurile de formare cu durata cuprinsă între 3-4 săptămâni.
-         1400 lei/persoană pentru participanții la cursurile de formare cu durata cuprinsă între 12-14 săptămâni.
-         2700 lei/persoană pentru participanții la cursurile de formare cu durata cuprinsă între 20-24 săptămâni.
          În viitor Ajofm Bistrița Năsăud, în colaborare cu aceeași parteneri,  vor depune în perioada următoare și alte proiecte pe diferite axe.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu