joi, 4 aprilie 2013

SAPTAMANA “SCOALA ALTFEL…” CONTINUA LA LICEUL TEHNOLOGIC DE SERVICII BISTRITA

La invitatia directorului Liceului Tehnologic de Servicii Bistrita, D-na Codruta Dragan, in data de 04.04.2013, consilierii AJOFM BN au sustinut o sedinta de informare si consiliere profesionala pentru elevii claselor terminale .  Activitatea s-a desfasurat in contextul declarat al saptamanii “SCOALA ALTFEL…”, cu denumirea “De la scoala… la viata profesionala”.
Elevii claselor a XII-a au fost informati despre notiunile de baza ale Legii 76/2002, masurile active de stimulare a ocuparii adresate tinerilor, Legea 72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor pe perioada vacantelor, precum si beneficiile pe care le vor avea in cazul in care nu reusesc sa se incadreze in munca la absolvirea liceului.
Totodata s-a sustuinut un seminar interactiv despre abilitatile si competentele pe care  angajatorii le solicita tinerilor , la finalul seminarului fiind prezentat un videoclip “Cum sa ma prezint la interviul de angajare”, videoclip din care tinerii au avut ocazia sa invete cum sa evite greselile frecvente care se pot ivi in cadrul unui interviu.
Activitatea a fost sustinuta de Daniela Zvinca si Galut Marin, consilieri la AJOFM BN .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu