marți, 27 ianuarie 2015

26 ianuarie 2015, prima serie de “coşari” la A.J.O.F.M. Bistriţa-Năsăud               
Curăţarea coşurilor de fum e o necesitate stringentă chiar şi într-un oraş în care predomină sistemul de încălzire centralizată. La sugestia Instituţiei Prefectului – judeţul Bistriţa – Năsăud şi a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgentă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud s-a autorizat în furnizarea de servicii de formare profesioanlă în meseria de “COŞAR” – cod NC 7143.1.1, pentru care deţine autorizaţia cu seria BN Nr.000165 înregistrată în Registrul National al Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor cu nr.06/105/28.08.2014.
Astazi, 26 ianuarie 2015 a avut loc examenul de absolvire a primei serii de participanţi  ai cursului de calificare în meseria de coşar. Cursul s-a desfăşurat în perioada 11 noiembrie 2014 – 23 ianuarie 2015, iar clasa a fost formată din 12 şomeri şi 1 plătitor. “Coşarii” au dobândit următoarele competenţe specifice: - Curăţarea coşurilor prin măturare fără ardere; - Curaţarea coşurilor prin ardere; - Curaţarea coţurilor la clădiri înalte prin ardere; - Curaţarea cazanelor pentru foc; - Curaţarea cuptoarelor şi a sobelor de gătit sau încălzit; -Curaţarea burlanelor din tablă; -Scoaterea cuiburilor de păsări din coşuri;
Cursul de calificare în meseria de coşar se organizează gratuit pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi), iar cerinţele minime pentru înscriere la curs sunt, studii minime obligatorii.
Intenţia Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud pentru anul 2015 este de a cuprinde la acest curs în special persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural, de pe întreg judeţul Bistriţa –Năsăud, datorita necesităţii prevenirii incendiilor la locuinţele încălzite cu sobe de lemn.
Persoanele interesate să urmeze programul de formare profesională în meseria de coşar sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj ll, tel.0263 – 236296.


Otilia Râpan
Director Executiv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu