luni, 14 septembrie 2015

14 SEPTEMBRIE 2015, EXAMEN CURS “BUCATAR”

In perioada 21.04.2015 – 11.09.2015 s-a desfasurat prin Centrul de Formare Profesionala Bistrita un curs de “bucatar”. La acest program de formare profesionala de “calificare” au fost inscrise 26 de persoane, 20 dintre acestea beneficiind de gratuitate fiind persoane aflate in cautarea unui loc de munca ( someri indemnizati si neindemnizati) inregistrate la AJOFM Bistrita – Nasaud. Au finalizat programul 25 de persoane. Cursul a cuprins un numar de 720 ore de pregatire, din care pentru teorie au fost alocate 240 de ore, iar pentru practica 480 de ore.
Pregatirea teoretica s-a desfasurat la sediul AJOFM B-N, iar cea practica la agenti economici din judet precum SC COMPLEX DECEBAL SA, SC CASA BISTRITEANA SRL, SC ALPIN PASS SRL, SC TURTICA MAGICA SRL, SC UNIVERSAL TRADING 2008 SRL, SC FORPENT EST SRL, CENTRUL SCOLAR DE EDUCATIE INCLUZIVA, U.M. 02267, etc.
Competentele dobandite in urma absolvirii acestui program de calificare sunt:
1.  Pregătirea antreurilor calde şi reci
2.  Pregătirea fripturilor
3. Pregătirea gustărilor calde şi reci
4. Pregătirea mâncărurilor din carne
5. Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase
6. Pregătirea preparatelor lichide
7. Prepararea dulciurilor (deserturilor)
8. Prepararea fondurilor glace
9. Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
10. Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
11. Realizarea aluaturilor de bază
12. Realizarea salatelor
13. Realizarea sosurilor
14. Comunicarea la locul de muncă
15. Desfăşurarea muncii în echipă
16. Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
17. Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
18. Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
19. Prevenirea poluării mediului

20. Întocmirea documentelor specifice











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu