In
perioada 21.04.2015 – 11.09.2015 s-a desfasurat prin Centrul de Formare
Profesionala Bistrita un curs de “bucatar”. La acest program de formare
profesionala de “calificare” au fost inscrise 26 de persoane, 20 dintre acestea
beneficiind de gratuitate fiind persoane aflate in cautarea unui loc de munca (
someri indemnizati si neindemnizati) inregistrate la AJOFM Bistrita – Nasaud. Au
finalizat programul 25 de persoane. Cursul a cuprins un numar de 720 ore de pregatire, din care
pentru teorie au fost alocate 240 de ore, iar pentru practica 480 de ore.
Pregatirea teoretica s-a desfasurat
la sediul AJOFM B-N, iar cea practica la agenti economici din judet precum SC
COMPLEX DECEBAL SA, SC CASA BISTRITEANA SRL, SC ALPIN PASS SRL, SC TURTICA
MAGICA SRL, SC UNIVERSAL TRADING 2008 SRL, SC FORPENT EST SRL, CENTRUL SCOLAR
DE EDUCATIE INCLUZIVA, U.M. 02267, etc.
Competentele dobandite in urma
absolvirii acestui program de calificare sunt:
1. Pregătirea antreurilor calde şi reci
2. Pregătirea fripturilor
3. Pregătirea
gustărilor calde şi reci
4. Pregătirea
mâncărurilor din carne
5. Pregătirea
mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase
6. Pregătirea
preparatelor lichide
7. Prepararea dulciurilor
(deserturilor)
8. Prepararea
fondurilor glace
9. Prepararea
mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
10. Realizarea
acţiunilor de supervizare şi control
11. Realizarea
aluaturilor de bază
12. Realizarea
salatelor
13. Realizarea sosurilor
14. Comunicarea la locul de muncă
15. Desfăşurarea muncii în echipă
16. Aprovizionarea cu
materii prime şi auxiliare a locului de muncă
17. Asigurarea
condiţiilor igienico-sanitare
18. Organizarea
cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
19. Prevenirea
poluării mediului
20. Întocmirea
documentelor specifice
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu