joi, 21 aprilie 2016

Săptămâna “ŞCOALA ALTFEL” la AJOFM Bistriţa – Năsăud


            În perioada 18 - 22 aprilie 2016, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea a Forţei de                     Muncă  Bistriţa - Năsăud se desfăşoară activităţi cuprinse în Programul Naţional Educaţional               “Şcoala  Altfel”. 
În această perioadă, elevi ai instituţiilor de învăţământ din judeţul Bistriţa – Năsăud şi în special din municipiul Bistriţa vizitează sediul agenţiei şi participă la sesiuni de informare, consiliere şi orientare profesională.

Calendarul activităţilor:
Luni, 18 aprilie, prima zi a “Şcolii Altfel”, la sediul agentiei au venit elevii clasei a VIII-a D de la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” din Bistriţa. Cu aceasta ocazie, elevii au efectuat un tur complet al agenţiei, după care au avut posibilitatea de a accesa aplicaţia electronică InterOptions, precum şi platformele online Career4U şi SpuneSpo din cadrul Centrului de consiliere SpuneSpo. Platformele de orientare vocaţională şi în carieră amintite au fost elaborate şi dezvoltate în urma implementării proiectelor europene POS-DRU în perioada anilor 2012-2014. Totodată, s-au discutat subiecte privind tendinţele pieţei muncii actuale, subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea elevilor, problematica calificării şi a celor mai solicitate ocupaţii şi meserii de pe piaţa muncii.
Marti, 19 aprilie, agenţia a fost vizitată de elevii claselor a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din Viişoara. Elevii au parcurs atât testul InterOption cât şi platforma Career4u şi SpuneSpo. Ulterior, pentru această serie de elevi s-a discutat mai pe larg problematica formării profesionale. S-au prezentat programele de formare profesională organizate de agenţie şi condiţiile de acces pentru persoanele cu nivelul de studii 1 (8 clase). S-a efectuat un tur al agenţiei de ocupare şi s-au distribuit pliante şi broşuri cuprinzând informaţii relevante pentru tineri.
Miercuri, 20 aprilie, au vizitat agenţia elevii claselor a VIII-a A, C şi D de la Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga” din Bistriţa. După parcurgerea platformelor electronice de orientare profesională, elevii au descoperit meserii “inedite” pentru ei cum ar fi Toxicolog, Somelier sau Technician ecolog.
Joi, 21 aprilie, a venit rândul elevilor clasei a VIII-a A de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa şi a claselor a VIII-a A şi B de la Şcoala Gimnazială Tureac. Şi ei au parcurs platformele on-line Career4U şi Spune Spo din cadrul Centrului de consiliere SpuneSpo.
Vineri, 22 aprilie, va urma vizita unei alte clase de a VIII-a de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa.

Aceaste acţiuni cu durată de o săptămână, susţinute de către consilierul de orientare profesională al AJOFM Bistriţa – Năsăud au drept scop informarea şi orientarea elevilor din perspectiva dezvoltării lor profesionale, dar şi a cunoaşterii tendinţelor de dezvoltare economică. Astfel elevii se pot  acomoda mai usor cu realitatea pieţei muncii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu