joi, 9 aprilie 2015

Activităţi de informare şi consiliere a elevilor desfăşurate de către consilierii A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud în şcolile bistriţene




        Începând cu luna martie 2015 consilieri din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud au desfăşurat o serie de acţiuni de informare, consiliere şi orientare profesională în instituţiile de învăţământ din municipiul Bistriţa.
Cu sprijinul profesorilor diriginţi şi a conducerii unităţilor de învăţământ, consilierii au organizat seminarii de informare şi consiliere a elevilor claselor a VIII-a de la Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga” din Bistriţa, în zilele de 26,30 şi 31 martie 2015, precum şi de la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” din Bistriţa în data de 27 martie 2015.
Activităţile au demarat cu susţinerea unor sesiuni de autocunoaştere şi autoevaluare, prilej cu care consilierii agenţiei au utilizat metode inovative şi interactive de lucru cu elevii. Au fost aplicate teste de orientare şi de identificare a intereselor profesionale.
În data de 07 aprilie 2015, la Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” din Bistriţa, consilierii s-au întâlnit cu elevii claselor a XII-a. Aceştia au putut afla care sunt facilităţile acordate absolvenţilor de către AJOFM B-N pentru stimularea încadrării în muncă, facilităţile acordate absolvenţilor pentru stimularea mobilităţii, drepturile pe care le au absolvenţii înregistraţi la AJOFM B-N, documentele necesare înscrierii la AJOFM B-N, documentele necesare solicitării indemnizaţiei de şomaj, informaţii minime despre piaţa muncii. Ulterior, a avut loc o şedintă de consiliere în grup prezentându-se metoda de stabilire şi luare a deciziilor după Modelul “DECIDE”.
În această săptămână, dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare şi intitulată “Şcoala Altfel 2015”, elevii claselor a VIII-a de la unităţile de învăţământ specificate mai sus au vizitat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud, ocazie cu care prin aplicarea bateriei de teste de orientare “InterOptions” au putut afla ce meserie li se potriveşte. Totodată le-a fost prezentată pentru testare, platforma online “CAREER4U” dezvoltată în cadrul proiectului DIGI-GUIDANCE, proiect European în care AJOFM Bistriţa-Năsăud are calitate de partener.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu