marți, 7 aprilie 2015

AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ BISTRIŢA-NĂSĂUD partener activ în proiectul „DIGI – GUIDANCE”






 În perioada 18 - 21 martie, membrii echipei de proiect Digi-Guidance, Orientare  digitală: Software de consultanță personalizată în plasarea pe piața muncii și dezvoltarea carierei profesionale, s-au întrunit la Barcelona - Centre Cultural La Farinera del Clot, pentru a dezbate stadiul testării software-ului de orientare în carieră CAREER4U.
 CAREER4U este rezultatul proiectului menționat finanţat prin programul Leonardo da Vinci - Transfer of Innovation și manageriat de Universitatea "Danubius" din Galați alături de partenerii săi: CASCAiD Ltd. Marea Britanie, Centro Studi Pluriversum Italia, Universitatea din Camerino Italia, DEP Institut Spania, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bistriţa - Năsăud, Universitatea “Lucian Blaga" din Sibiu, Autoritatea Naţională pentru Calificări - Bucureşti, Universitatea Româno - Americană Bucureşti şi Fundaţia SATEAN Brăila.
Cei 9  parteneri ai proiectului au colaborat în perioada anterioară  pentru realizarea obiectivelor asumate în proiect, iar  întâlnirea din Barcelona a fost organizată în vederea prezentării  activităților realizate şi  diseminarea rezultatelor proiectului, pe care fiecare dintre parteneri le va realiza în continuare. CAREER4U  a fost testată  în diferite contexte ceea ce a  reprezentat unul dintre elementele-cheie ale discuțiilor din cadrul întâlnirii de proiect. Această activitate   a vizat realizarea a minimum  500 de testări individuale care au fost organizate și derulate de 4 parteneri  printre care si AJOFM BN.
 Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud în cadrul ședințelor de lucru  a prezentat aspectele  referitoare la  activitatea de testare  a platformei,  care a fost accesată de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, de elevii de liceu aflaţi în clase terminale dar şi de consilierii de orientare în carieră.

Partenerii transnaţionali,  care au creat această platformă de orientare în carieră au prezentat  Manualul pentru consilierii, rolul pe care îl au consilierii în cadrul activităților de orientare în carieră prin Career4u,  idei de utilizare a Career4 şi  noile dimensiuni ale activităților de orientare în carieră.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu