marți, 9 mai 2017

ACTIVITĂȚI DE INFORMARE ȘI CONSILIERE A ELEVILOR

În data de 04 mai 2017 a avut loc activitatea de consiliere privind orientarea profesională a elevilor din clasele a VIII-a, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița - Năsăud în colaborare cu Colegiul Național 'Andrei Mureșanu'.
Activitatea s-a desfășurat în baza Protocolului de colaborare între cele doua instituții mai sus menționate, protocol încheiat în data de 25.10.2016 care are ca obiect colaborarea părților pentru realizarea proiectului didactic 'Lumea Profesiilor'.
Cu sprijinul conducerii colegiului și a profesorilor responsabili, D-na Trișcaș Ionica și D-na Alincuța Preda, consilierul agenției de ocupare, D-na Daniela Zvîncă a sustinut seminarii de informare și orientare la clasele a VIII-a A si a VIII-a D.
În cadrul seminariilor, elevii au soluționat un test orientativ privind evaluarea intereselor și au participat interactiv la discuții pe tema competențelor și abilităților personale, identificarea domeniilor de activitate preferate și alegerea unei meserii conform aspirațiilor și personalității proprii. Totodată s-au purtat discuții privind cererea pieței muncii actuale și meseriile solicitate de angajatori, comparativ cu interesele elevilor și alegerea traseului profesional personalizat.
Până la finalul lunii mai, în cadrul evenimentului 'Școala altfel', va avea loc a doua parte a activităților de consiliere și orientare, în care elevii vor vizita sediul agenției de ocupare și vor efectua o serie de teste online de orientare în carieră la Centrul de consiliere din cadrul agenției.

În data de 5 mai 2017 a avut loc o activitate similară la Școala generala 'Lucian Blaga'.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu