joi, 18 mai 2017

Elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu” în vizită la A.J.O.F.M. Bistriţa - Năsăud în cadrul săptămânii „ȘCOALA ALTFEL”

Astăzi, 18 mai 2017, elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din Bistriţa s-au bucurat de un alt tip de program școlar decât cel obișnuit, şi acesta s-a datorat săptămânii ,,Școala altfel”. În loc de ore la clasă, elevii a trei clase terminale de gimnaziu, clasele a Vlll-a, A,C şi D au participat la cea de-a doua acţiune de informare, consiliere şi orientare profesională desfăşurată de această dată la Centrul de Informare şi Consiliere “SpuneSpo” din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud.
Cu această ocazie, elevii au efectuat un tur complet al agenţiei, după care au avut posibilitatea de a accesa aplicaţia electronică “InterOptions”, prin care au putut afla ce meserie li se potriveşte, prin aplicarea bateriei de teste de orientare. Totodată, au putut testa platforma online “CAREER4U” care a fost dezvoltată în cadrul proiectului DIGI-GUIDANCE. Platformele de orientare vocaţională şi în carieră amintite au fost elaborate şi dezvoltate în urma implementării proiectelor europene POS-DRU în perioada anilor 2012-2014.
De asemenea, s-au purtat discuţii privind tendinţele pieţei actuale a muncii şi au fost prezentate spre soluţionare câteva întrebări “capcană” care pot fi puse de către firmele mari la interviurile de angajare.

Acţiunea a fost susţinută de către consilierul de orientare profesională al AJOFM Bistriţa – Năsăud.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu