marți, 23 mai 2017

Luna mai este luna promovarii economiei sociale la AJOFM Bistrita-Nasaud

Luna mai este luna promovarii economiei sociale; in acest sens la sediul AJOFM B-N s-au reunit reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si antreprenori punand in  dezbatere  conceptul de Ecomomie Sociala.

Exista in Romania premise pentru dezvoltarea sectorului in domeniul Economiei Sociale, dar drumul este destul de dificil fiind  un domeniu nou.
Pentru a putea intelege ce este Economia Sociala vom stabili :
- Identitatea economiei sociale
- Identificarea viitorilor antreprenori sociali
- popularizarea conceptului de Economie sociala

In ceea ce priveste Identitatea economiei sociale avem Legea 219/2015 privind economia sociala si normele metodologice de aplicare, care poat fi amendate in functie de necesitati. Initiativa imbunatatirii acesteia trebuie sa vina de la cei ce doresc sa lucreze in acest domeniu... adica antreprenori sociali.
Trebuie ca vocea antreprenorilor sociali sa fie auzita, acestia sa transmita de fapt vocea comunitatilor din care provin.
 Identificarea viitorilor antreprenori sociali...de ce o persoana ar dori sa devina antreprenor social?...deoarece exista oameni care pe langa dorinta de a face, a dezvolta, a obtine profit, doresc si o imbunatatire a viatii  celor din jur – un loc de munca bine platit, case de locuit, crese pentru copii, gradinite... scoli profesionale, etc.
Antreprenorul social gaseste o solutie pentru nevoile comunitatii in stransa legatura cu nevoile lui de dezvoltare, fiind constient ca o societate bolnava il afecteaza si pe el.
Antreprenorul social devine astfel un lider al comunitatii fiind un bun exemplu.

Popularizarea conceptului de economie sociala

Putem avea o legislatie buna cu antreprenori sociali ce au o viziune asupra dezvoltarii comunitatii, dar fara o popularizare a conceptului de economie sociala si educarea  populatiei in sensul recunoasterii produselor, a bunurilor si serviciilor produse de intreprinderile sociale, nu putem dezvolta aceast sector.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu