marți, 10 martie 2015

Software-ul de orientare în carieră CAREER4U www.career4u.ro


    AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ   este partener   în  proiectul  internaţional   Leonardo da Vinci – Transfer of  Innovation Orientare digitală: Software de consultanţă în plasarea pe piaţa muncii şi dezvoltarea carierei profesionale” - DIGI-GUIDANCE, proiect  manageriat de Universitatea Danubius. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Sectorial Lifelong-Learning.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii serviciilor de orientare profesională şi educaţională oferite de partenerii români din diferite contexte geografice (4 regiuni ale României) prin intermediul transferului modelului ICAS -International Careers Advice Software,  furnizat de CASCAiD, Marea Britanie. ICAS -  reprezintă un concept inexistent în acest moment pe piața de profil din România dar experimentat cu succes în patru țări ale Uniunii Europene, țări în care platforma  este utilizată de către ministerele muncii și educației la nivel de sistem.  Platforma utilizează informații privind ocupațiile (conform COR) cuprinzând o bază de date cu fișe detaliate pentru profesii, în scopul orientării utilizatorului final în conformitate cu competențele reale identificate prin seturi de instrumente de analiză personalizată. Fiecare profil ocupațional include: experiența pe piața muncii, competențe personale, oportunități de angajare, oportunități de formare profesională, link-uri către surse de informare.

Software-ul de orientare în carieră CAREER4U  www.career4u.ro  ca rezultat   al proiectului  este în fază de prototip și va fi dezvoltat după perioada de testare, în concordanță cu feedback-ul dat de utilizatori.

În prezent suntem angrenaţi în activitatea de testare la care au fost invitaţi să participe consilierii  educaționali  şi consilierii de orientare în carieră,  care  vor  avea oportunitatea de a utiliza pe termen lung software-ul CAREER4U,  în activitățile lor profesionale  cu elevii  şi  persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Platforma a fost testată cu succes de persoane  aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la AJOFM Bistriţa-Năsăud,   precum şi de elevii din Liceul Tehnologic”Ion Căian Românul” din Caianu Mic, Liceul  Tehnologic de Servicii Bistriţa şi Liceul Tehnologic Agricol  Bistriţa.

Mulţumim colaboratorilor !







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu